Szárítógép vagy teregetés?

teregetés, szárítógép

Íme 8 ok, hogy mi miért pártoljuk a teregetést a szárítógéppel szemben:

Az első ok nagyon kézenfekvő: egy jó szárítógép sokba kerül, ezzel szemben pár méter szárítókötél vagy egy ruhaszárító állvány barátságos áron beszerezhető.

A szárítógépek kimondottan sok áramot fogyasztanak, a szárítókötélnek viszont nincs energiafogyasztása. Egy átlagos család villanyszámlája több ezer forinttal is megugorhat havonta, ha szárítógépet használnak.

A teregetés kíméletesebb a ruhához, mint a szárítógép. A gép órákig dobálja ide-oda a ruhadarabokat, és akkor a hőhatásról még nem is beszéltünk...

Ha teregetés közben szépen kirázzuk, kisimítjuk a ruhákat, a vasalás jó része megúszható. Mi még nem találkoztunk olyan szárítógéppel, amiből az ágynemű ne gyűrötten jött volna elő.

A szabadban szárított ruhának összehasonlíthatatlanul finomabb az illata, mint a gépben szárítottnak. Előbbiek napokkal később is felidézik a kert frissességét.

Télen, amikor a fűtés miatt száraz a levegő a lakásban, a teregetett ruha emeli a páratartalmat, ezzel javítja a közérzetünket.

A napfénynek fertőtlenítő és fehérítő hatása van, ezzel sem versenyezhet a szárítógép.

Végül, de nem utolsósorban: a kék ég előtt lengedező ruhákra nézve megvan az a jó érzésünk, hogy tettünk valamit a környezetünkért: nem pazaroltuk az áramot, kíméltük a ruháinkat, kisebb az ökológiai lábnyomunk. Hogy az meg micsoda? Erről majd legközelebb...
Neked van még érved a teregetést melett? Szólj hozzá!

Üzenet küldése
Az alábbi mezők kitöltésével azonnal elküldheted nekünk kérdésedet, üzenetedet. Kollégánk hamarosan válaszol, vagy visszahív!