Itt a hideg, támad a téli ekcéma

Előzd meg a téli ekcéma kellemetlen tüneteit!

Úgy tűnik, az idén igazi tél lesz, talán még szánkózhatunk is karácsonykor. Sokaknál azonban ilyenkor jelentkezik a mumus, a téli ekcéma. A hideg időjárás, a téli szelek kiszárítják a bőrt, amit tovább ront a fűtött lakás száraz levegője.

A kellemetlenségek elkerülése - vagy legalábbis csökkentése - érdekében figyelj a következőkre:

Hidratálj! Akár a csemetédnél akár nálad jelentkeznek a tünetek, próbál visszapótolni az elvesztett nedvességtartalmat! Illatos tusfürdő helyett szerezz be gyógyszertári mosakodókrémet, és használj tiszta, jó minőségű, ceramid- vagy ureatartalmú testápolót.

Pillants rá rendszeresen a hőmérőre, hogy ne legyen se túl meleg, se túl hideg a lakásban. Az ideális hőmérséklet nappal 21, éjszaka 18 fok körül van.

Használj párásítót, ha a lakás levegőjének páratartalma nem éri el az 50-55%-ot!

Ha a kicsi kiizzadt, vagy átázott a ruhája, minél hamarabb öltöztesd át, mert nem jó, ha a nedves ruhadarabok az érzékeny bőrrel érintkeznek. Ugyanez érvényes rád is!

Vegyianyagokat tartalmazó mosószerek és öblítők helyett használj bőrkímélő, természetes alapanyagokból készült termékeket! A mosás után a textilszálakon maradt vegyszermaradványok irritálják a bőrt, és nagyon sok esetben felelősek az allergiás tünetekért.

Ha nagyon pirosak a foltok, ne habozz bőrgyógyászhoz fordulni, aki felírja majd a szükséges kenőcsöket.

Le a téli ekcéma kellemetlenségeivel, ne hagyd, hogy megkeserítse a mindennapjaitokat!


A Mosódiólabda és kiegészítő termékei természetes eredetű, bőrkímélő hatóanyagokat tartalmaznak, így ideálisak érzékeny bőr esetén.
Tudj meg többet, böngéssz az oldalunkon, és ha kérdésed van, itt is felteheted. Hamarosan válaszolunk.

Üzenet küldése
Az alábbi mezők kitöltésével azonnal elküldheted nekünk kérdésedet, üzenetedet. Kollégánk hamarosan válaszol, vagy visszahív!